Tuin van Eden: Jungle in het klein

De Tuin van EdenfeaturedFiguratief WerkSchilderijen

Written by:

Tuin van Eden 1 - Jungle in het klein, Acryl op doek, 30x30cm, 2012

Tuin van Eden 1 – Jungle in het klein, Acryl op doek, 30x30cm, 2012

Jungle in het Klein

‘Jungle in het klein’ is binnen de ‘Tuin van Eden’ serie haar eerste werk en onderscheidt zich door de hoge mate van detailering. Een opgave die door haar visuele beperking zeer inspannend bleek en om deze reden niet in andere werken verder is voortgezet.

Net als haar andere werken is ‘Tuin van Eden 1 – Jungle in het klein’ kleurrijk. Maar in tegenstelling tot de meeste kunstwerken van Relinde, worden deze verzadigde kleuren naast veel natuurlijkere kleuren geplaatst. Hierdoor ontstaat er een sterke wisselwerking tussen de achtergrond en de voorgrond. Het kleine leven en de gekleurde bloemen springen hierdoor nog verder naar voren.

Tuin van Eden

De Tuin van Eden is een serie schilderijen waarin Relinde de rijkdom van de natuur onderzoekt en vastlegt. Zoals in de Bijbel de dagen ziet als de schepping van een nieuwe diersoort, zo ziet Relinde ieder werk als een onderdeel van de flora en fauna om ons heen. Ieder werk in de Tuin van Eden legt een deel van de natuur vast. Van tropische jungles tot vogels in de lucht. Van de felle kleuren van een papegaai tot de veelkleurigheid van de koralen in de zee.

Zoveel verscheiden als de natuur is, zo verschillende zijn de stijlen en technieken in Tuin van Eden schilderijen serie. Van een bijna abstract lijnenspel in Leven in de Lucht tot de minitieuze detailering in Jungle in het Klein. En van de vlakken in Tropische Ervaring tot de letterlijk uit het doek springende koraal riffen en vissen in het schilderij Vissen in het Koraal.

En ondanks de verschillen tussen alle schilderijen in de Tuin van Eden, hebben alle werken één ding gemeen: kleur. Kleur die van de doeken afspringt. Vogels die in primaire kleuren uitspringen. Bloemen en insecten die tegen een meer natuurlijke achtergrond afsteken En heldere vissen die constrasteren met de donkere zee.

Comments are closed.