Tuin van Eden: Vissen in het Koraal

Tuin van Eden 2 - Vissen in het Koraal, Acryl op gemengde media, 30x30cm, 2013

Tuin van Eden 2 – Vissen in het Koraal, Acryl op gemengde media, 30x30cm, 2013

Vissen in het Koraal

Kenmerkend voor de ‘Tuin van Eden’ serie is de grote diversiteit aan stijlen en technieken. In ‘Vissen tussen koraal’ maakt Relinde gebruik van verschillende materialen om de diepte en de vormen van een koraalrif tot uitdrukking te brengen.

De twee vissen zijn in felle, maar natuurgetrouwe kleuren afgebeeld. Door het contrast in kleur, komen ze uit het schilderij naar voren. En door het  natuurlijke relief komen de twee centrale vissen nog verder uit het schilderij doen komen.

Tuin van Eden

De Tuin van Eden is een serie schilderijen waarin Relinde de rijkdom van de natuur onderzoekt en vastlegt. Zoals in de Bijbel de dagen ziet als de schepping van een nieuwe diersoort, zo ziet Relinde ieder werk als een onderdeel van de flora en fauna om ons heen. Ieder werk in de Tuin van Eden legt een deel van de natuur vast. Van tropische jungles tot vogels in de lucht. Van de felle kleuren van een papegaai tot de veelkleurigheid van de koralen in de zee.

Zoveel verscheiden als de natuur is, zo verschillende zijn de stijlen en technieken in Tuin van Eden schilderijen. serie. Van een bijna abstract lijnenspel in Leven in de Lucht tot de minitieuze detailering in Jungle in het Klein. En van de vlakken in Tropische Ervaring tot de letterlijk uit het doek springende koraal riffen en vissen in het schilderij Vissen in het Koraal.

En ondanks de verschillen tussen alle schilderijen in de Tuin van Eden, hebben alle werken één ding gemeen: kleur. Kleur die van de doeken afspringt. Vogels die in primaire kleuren uitspringen. Bloemen en insecten die tegen een meer natuurlijke achtergrond afsteken En heldere vissen die constrasteren met de donkere zee.

Comments are closed.