Tuin van Eden – Leven in de Lucht

Abstract WerkDe Tuin van EdenSchilderijen

Written by:

Leven in de Lucht, Acryl op doek, 30x30cm, 2014

Leven in de Lucht, Acryl op doek, 30x30cm, 2014

Het vierde schilderij in de ‘Tuin van Eden’ serie, Leven in de Lucht,  is een abstract en kleurrijk lijnenspel waarin het leven in de lucht als inspiratiebron was. In het lijnenspel zijn verschillende vogels terug te vinden, van een kleine zangvogel tot een grote vogel die op de thermiek zweeft.

In het schilderij worden fel gekleurde vlakken met donkere lijnen begrenst. De zwarte lijnen versterken de intense kleuren, terwijl zij gelijktijdig een verbindend en doorlopend element in het werk zijn. Samen zorgen zij ervoor dat het schilderij een impressie van een glas-in-lood raam waar de zon door schijnt.

Tuin van Eden

De Tuin van Eden is een serie schilderijen waarin Relinde de rijkdom van de natuur onderzoekt en vastlegt. Zoals in de Bijbel de dagen ziet als de schepping van een nieuwe diersoort, zo ziet Relinde ieder werk als een onderdeel van de flora en fauna om ons heen. Ieder werk in de Tuin van Eden legt een deel van de natuur vast. Van tropische jungles tot vogels in de lucht, en van de felle kleuren van een papegaai tot de veelkleurigheid van de koralen in de zee.

Zoveel verscheiden als de natuur is, zo verschillende zijn de stijlen en technieken in Tuin van Eden schilderijen. serie. Van een bijna abstract lijnenspel in Leven in de Lucht tot de minitieuze detailering in Jungle in het Klein. En van de vlakken in Tropische Ervaring tot de letterlijk uit het doek springende koraal riffen en vissen in het schilderij Vissen in het Koraal.

En ondanks de verschillen tussen alle schilderijen in de Tuin van Eden, hebben alle werken één ding gemeen: kleur. Kleur die van de doeken afspringt. Vogels die in primaire kleuren uitspringen. Bloemen en insecten die tegen een meer natuurlijke achtergrond afsteken En heldere vissen die constrasteren met de donkere zee.

One Reply to “Tuin van Eden – Leven in de Lucht”

  1. […] voor het vierde deel in de ‘Tuin van Eden’ serie. Lijnenspel, met potlood […]