Tuin van Eden – Tropische Ervaring

De Tuin van EdenFiguratief WerkSchilderijen

Written by:

Tropische Ervaring

Tuin van Eden 3 - Tropische Ervaring, Acryl op doek, 30x30cm, 2014

Tuin van Eden 3 – Tropische Ervaring, Acryl op doek, 30x30cm, 2014

In ‘Tuin van Eden 3 – Tropische ervaring’ staan de veelzijdige kleuren van tropische vogels centraal. Kleur speelt in al Relinde’s werk een centrale rol. Maar tropische vogels hebben door hun ongekende verscheidenheid aan kleuren en contrasten een speciale plek voor haar.

 Tropische ervaring geeft uitdrukking aan Relinde haar intresse in tropische vogels. Hierbij is zij uitgegaan van een Ara die zij heeft geabstraheerd tot een verzameling vlakken en kleuren.

Tuin van Eden

De Tuin van Eden is een serie schilderijen waarin Relinde de rijkdom van de natuur onderzoekt en vastlegt. Zoals in de Bijbel de dagen ziet als de schepping van een nieuwe diersoort, zo ziet Relinde ieder werk als een onderdeel van de flora en fauna om ons heen. Ieder werk in de Tuin van Eden legt een deel van de natuur vast. Van tropische jungles tot vogels in de lucht, en van de felle kleuren van een papegaai tot de veelkleurigheid van de koralen in de zee.

Zoveel verscheiden als de natuur is, zo verschillende zijn de stijlen en technieken in Tuin van Eden schilderijen. serie. Van een bijna abstract lijnenspel in Leven in de Lucht tot de minitieuze detailering in Jungle in het Klein. En van de vlakken in Tropische Ervaring tot de letterlijk uit het doek springende koraal riffen en vissen in het schilderij Vissen in het Koraal.

En ondanks de verschillen tussen alle schilderijen in de Tuin van Eden, hebben alle werken één ding gemeen: kleur. Kleur die van de doeken afspringt. Vogels die in primaire kleuren uitspringen. Bloemen en insecten die tegen een meer natuurlijke achtergrond afsteken En heldere vissen die constrasteren met de donkere zee.

 

Comments are closed.